PRESSEMEDDELELSE: Partnerskab om ny mobil gadefodboldbane
sikrer socialt udsatte vest for Storebælt bedre mulighed for at dyrke idræt

Vejen Idrætscenter og den idrætssociale organisation OMBOLD Gadefodbold, som blandt andet står bag hjemløselandsholdet i fodbold, etablerer nyt samarbejde, som sikrer socialt udsatte i Vestdanmark bedre mulighed for at dyrke idræt med en nyindkøbt mobil gadefodboldbane.
 

12. november 2021

 

Med en ny mobil gadefodboldbane vil Vejen Idrætscenter og den idrætssociale organisation OMBOLD give socialt udsatte bedre betingelser for at dyrke idræt.

Partnerskabet består blandt andet i, at Vejen Idrætscenter opmagasinerer og transporterer den mobile fodboldbane til stævner, træninger og andre arrangementer målrettet udsatte og hjemløse i regi af OMBOLD i og omkring Vejen Kommune i Jylland og på Fyn.

Martin S. Pedersen, der er direktør i OMBOLD, som er Danmarks største aktør inden for det idrætssociale område, er begejstret for den nye bane og samarbejdet med Vejen Idrætscenter.

“Jeg er meget glad for OMBOLDs partnerskab med Vejen Idrætscenter. Det er helt afgørende for OMBOLDs mulighed for at tilbyde socialt udsatte, hjemløse, misbrugere og psykisk sårbare i hele landet et positivt og forandringsskabende idrætsfællesskab via gadefodbold, at vi har lokale og regionale samarbejdspartnere. Vi har brug for et samarbejde på tværs af landet for at skabe langsigtede og bæredygtige betingelser for idrætten målrettet socialt udsatte. Og takket være Vejen Idrætscenter bliver det nu nemmere for os at afholde gadefodboldstævner i Jylland og på Fyn, fordi vi ikke længere skal stå for logistikken i forhold til at få en mobil bane transporteret fra København, sat op, pakket ned og fragtet retur,” fortæller Martin S. Pedersen, og pointerer, at det man sparer i omkostninger bliver givet godt ud andetsteds.

“Den tid og de penge, vi nu ikke længere skal bruge på logistik, kan vi investere i at udvikle vores tilbud til socialt udsatte. Derfor kan vi forhåbentlig få endnu flere på kanten af samfundet til at deltage i vores aktiviteter og vores arbejde med at give den enkelte et socialt fællesskab som danner grobund for positiv udvikling i forhold til personlige kompetencer, sundhed, boligsituation, misbrug, netværk eller beskæftigelse,” fortæller direktør i OMBOLD Martin S. Pedersen.

En bane der indbyder til fællesskab
Den nye mobile boldbane, der er købt med økonomisk støtte fra Nordea Fonden og Vejen Kommune, kommer ikke alene OMBOLDs spillere vest for Storebælt til glæde, fortæller centerdirektør i Vejen Idrætscenter, Jakob Sander.

“En vigtig del af det nye samarbejde med OMBOLD er, at banen udlånes gratis til andre lokale og regionale gadeidrætsevents, som er til glæde for udsatte og hjemløse, der typisk arrangeres af væresteder, herberger eller psykiatriske tilbud. Banen er for alle, som de traditionelle idrætsmiljøer har svært ved at tiltrække og fastholde,” siger centerdirektør Jakob Sander fra Vejen Idrætscenter, der samtidig påpeger, at den mobile bane er åben for alle, der har mod på at kaste sig ud i gadefodbold.

“Børn, unge og voksne, som har tilknytning til Vejen Idrætscenter, kan naturligvis også få fornøjelse af at prøve kræfter med den mobile gadefodboldbane, når den er ledig, som en del af aftalen,” slår Jakob Sander fast.

Partnerskabet mellem Vejen Idrætscenter og OMBOLD varer i fem år og betyder desuden, at hjemløselandsholdet i fodbold får optimale træningsforhold, når der afholdes landsholdssamlinger i Vejen Idrætscenter.

For yderlige info:
Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD, Tlf. 61 28 11 49, martin@ombold.dk
Jakob Sander, Centerdirektør Vejen Idrætscenter, Tlf. 40 40 09 55, js@vejenic.dk

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.