Rekordstor fodboldfest for socialt udsatte på Rådhuspladsen i København

Rådhuspladsen lægger den 19. maj fliser til et festfyrværkeri af fodboldlækkerier, fællesskab og rendyrket fodboldglæde, når OMBOLD afholder Københavns Mesterskaberne i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller andre sociale udfordringer.

12. maj

32 hold deltager, når OMBOLD omdanner Rådhuspladsen til et fodboldmekka torsdag den 19. maj. Og der er faktisk tale om en ny rekord i OMBOLD-sammenhæng, for intet mindre end 250 gadefodboldspillere forventes at deltage i det store stævne i hjertet af København. 

Med til mesterskaberne vil blandt andet være Team Mums, Krammeholdet og Kompasset, der alle har base i og omkring København, men også hold fra Sydsjælland, Fyn og Jylland trækker i fodboldtøjet til de Københavnske Mesterskaber. Mesterskabet i København er blot ét af OMBOLDs store stævner, der også tæller de Fynske og Jyske Mesterskaber, og fremmødet er altid stort og geografisk bredt.

OMBOLD-mesterskaber er et højdepunkt for mig og holdet. Det er et frirum for dagligdagens trummerum. Det er skønt at se de velkendte ansigter, og derfor prøver vi at være med til alle OMBOLD-mesterskaberne, fortæller Rene Hansen fra Krammeholdet, der også var repræsenteret ved de Jyske Mesterskaber i Fredericia i april i år.

Flere kvinder skal på OMBOLD-banen

De Københavnske Mesterskaber vil blive ”skudt” i gang af Social- og ældreminister, Astrid Krag, som vil holde åbningstale klokken 10.00 og herefter sætte den første kamp i gang.

Efter nogle hårde år med coronanedlukninger og restriktioner har vi mere end nogensinde brug for at mødes og føle os som en del af noget større. OMBOLD og resten af udsatte-idrætten tilbyder netop det – et stærkt kammeratskab og fællesskab – til mennesker, som måske ellers er i fare for at opleve ensomhed og stå på kanten af vores fællesskab. Tak til OMBOLD for at spille bolden op igen i år, siger social- og ældreminister, Astrid Krag.

Astrid Krag er ikke den eneste politiker til mesterskaberne. Yildiz Akdogan, Katrine Kildgaard, Cillle Egholm og Laura Rosenvinge vil være at finde på banen klokken 13.00, hvor de vil blive udfordret af et stærkt kvindehold fra OMBOLD. Showkampen vil være med til at markere indsatsen og ambitionen om, at få flere kvinder til at deltage i OMBOLDs aktiviteter. 

Fodbold, forandring og fællesskab

En fællesnævner for spillerne, der stiller op til mesterskaberne, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men gerne vil spille fodbold og være sociale med ligesindede. Og I OMBOLD er ingen ofre, asociale eller ressourcesvage, men engagerede mennesker, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager med det, man kan.

–  Fodbold skaber fællesskaber og kan være med til at skabe positive forandringer for samfundets udsatte. Gennem fodbold bliver vores sårbare medmennesker nemlig en del af et sundt og positivt fællesskab. Den rekordstore tilslutning til de Københavnske mesterskaber viser med al tydelighed, at det netop er muligt at få alle til at deltage i idrættens stærke fællesskaber, fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD

Praktisk info

Tid og sted:
Torsdag den 19. maj fra 10.00-16.00 på Rådhuspladsen i København.

Kontakt:
Kasper Susaa, Kommunikationsansvarlig hos OMBOLD
Tlf. nr.: 51 35 91 60
E-mail: kasper@ombold.dk

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.