Skvulp Festivalen i Holbæk huser den 11. juni et festfyrværkeri af fodboldlækkerier, fællesskab og fodboldglæde, når OMBOLD afholder Sjællands Mesterskabet i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller andre sociale udfordringer.

7. juni 2022

20 hold deltager, når OMBOLD omdanner en lille del af Skvulp Festivalen til et kæmpe fodboldmekka lørdag den 11.juni. Og med to lokale hold, vil Holbæk vil være stærkt repræsenteret ved mesterskabet. Og der er ingen tvivl om, at Holbæk-spillerne ser meget frem til mesterskabet.

Sjællands Mesterskabet, og andre OMBOLD-stævner, er højdepunkter for spillerne i Holbæk. Spillerne nyder at være sammen med ligesindede. Det er med til at give tryghed og både til træning og til stævner bliver alle mødt med åbenhed, forståelse og tillid. Træningerne og stævnerne er med andre ord et frirum for spillerne, hvor de kan glemme dagligdagens problemer for en stund, fortæller Stine Appelgren Rasmussen, holdleder for OMBOLD Holbæk, og Willy Cafnik-Theill, træner for OMBOLD Holbæk

Arrangementet bliver skudt i gang af Holbæks borgmester

Sjællands Mesterskabet bliver ”skudt” i gang af Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, som vil holde åbningstale klokken 11.00 og derefter sætte første kamp i gang. Og det er lige i Skvulps ånd at have Sjællands Mesterskabet i Ombold med ombord:

Skvulp er Holbæk Kommunes maritime festival med musik, kunst, sport og meget mere. Der er altid masser af fest og fællesskab på tværs af alder, køn og baggrund, og det er også kendetegnende for OMBOLD-holdene. Derfor passer fodboldfesten rigtig fint ind i Skvulps atmosfære, og jeg glæder mig til at se en masse bolde blive sparket i mål, udtaler Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Holbæk Kommune.

Ved Sjællands Mesterskabets afslutningen lægger den tidligere landsholds- og FC Nordsjællandsspiller, Nicolai Stockholm, vejen forbi fodboldbanerne på Skvulp Festivalen. Her vil han og Christina Krzyrosiak Hansen overrække medaljer til alle deltagere og den særlige God Stil-pris, der går til det hold, der har udvist mest fair play og godt humør på og udenfor banen.

Fodbold, forandring og fællesskab

En fællesnævner for spillerne, der stiller op til mesterskaberne, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men gerne vil spille fodbold og være sociale med ligesindede. Og I OMBOLD er ingen ofre, asociale eller ressourcesvage, men engagerede mennesker, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager med det, man kan.

Fodbold skaber fællesskaber og kan være med til at skabe positive forandringer for samfundets udsatte. Gennem fodbold bliver vores sårbare medmennesker nemlig en del af et sundt og positivt fællesskab. Den store tilslutning til de Sjællands Mesterskabet viser med al tydelighed, at det netop er muligt at få alle til at deltage i idrættens stærke fællesskaber, fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD

Praktisk info
Tid og sted:
Lørdag den 11. juni fra 11.00-16.00 på Havnevej 5, 4300 Holbæk.

Kontakt
Kasper Susaa, Kommunikationsansvarlig hos OMBOLD
Tlf. nr.: 51 35 91 60
E-mail: kasper@ombold.dk

Kontakt
Ole Hansen, Formand for Udvalget for Kultur og Fritid
Tlf. nr.: 72 36 91 00
E-mail: oleha@holb.dk

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.