De Åbne Fynske Mesterskab fodbold for socialt udsatte indtager Svendborg

Over 200 mennesker, der fx kæmper med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed, sætter kursen mod Svendborg den 15. august. Her skal de kæmpe om pokaler og medaljer og nyde en dag i fodbolden og fællesskabets tegn.

11. august 2023

Det bliver asfalten foran Føtex, der bliver spillepladsen, når OMBOLD og Svendborg Kommune afvikler De Åbne Fynske Mesterskaber i gadefodbold, for mennesker der kæmper med sociale udfordringer.

Selvom der er tale om et fynsk mesterskab, så betyder det ikke, at det kun er spillere fra Fyn, der vil brilliere på banen. Hold fra hele Danmark trækker også i fodboldtøjet denne dag, og det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at OMBOLDs mesterskaber trækker spillere til fra hele Danmark. Men for Milla, der netop er vendt hjem fra Homeless World Cup i USA, så er det alligevel noget helt specielt at være på hjemmebane:

Svendborg er min hjemby, og Svendborg er altid helt vild skøn. Men byen bliver alligevel en smule mere fantastisk, når den lægger asfalt til et OMBOLD-mesterskab. Jeg glæder mig til at spille på hjemmebane, nyde den gode stemning og mødes med spillerne fra de andre hold, udtaler Milla Dahl, Hjemløselandsholdsspiller fra Svendborg

Stor kommunal opbakning: Det utrolig vigtigt idrætsarrangement
Fællesskabet og de gode oplevelser er i højsædet, når OMBOLD afvikler mesterskaber. Det handler først og fremmest om at være med, og det er jo netop det, idræt handler om. Derfor er Svendborg Kommune også glade for at være vært for et vigtigt idrætsarrangement, der skaber glæde hos en gruppe mennesker, som har meget at kæmpe med i dagligdagen.

Når spillerne trækker i OMBOLD-fodboldtrøjen, så er det fællesskabet og kampen på banen det handler om, og ikke de udfordringer man hver især måtte have uden for banen. I det hele taget handler OMBOLD om alt det, vi har tilfælles. Det er derfor så utroligt vigtigt, at der findes idrætsarrangementer som dette, og vi er stolte af, at Svendborg i år får lov at lægge rammer til endnu et forrygende mesterskab, siger borgmester Bo Hansen (S).

Fodbold, forandring og fællesskab
En fællesnævner for spillerne, der stiller op til mesterskaberne, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men gerne vil spille fodbold og være sociale med ligesindede. I OMBOLD bliver alle spillere set som engagerede mennesker, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager ved at være fodboldspiller, engageret publikum eller frivillig.

– Interessen for at deltage i vores fodboldtræninger, stævner og mesterskaber bliver ved med at stige, selvom vores målgruppe traditionelt dyrker meget lidt idræt, når man sammenligner med resten af befolkningen. Vi er helt sikre på, at De Åbne Fynske Mesterskaber bliver fyldt til randen, og det viser, at udsatte mennesker både kan og vil være en del af idrætsfællesskaber, hvis rammerne er tilpasset deres behov. Fodbold skaber fællesskaber, og vi kan se, at fællesskaber er med til at skabe positive livsforandringer for vores spillere, fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.

Praktisk info

Tid og sted:
Tirsdag den 15. august fra 11.00-16.00 
Parkeringspladsen foran Føtex, Møllergade 96, 5700 Svendborg

Kontakt

Kasper Susaa, Kommunikationsansvarlig hos OMBOLD.
Tlf. nr.: 51 35 91 60.
E-mail: kasper@ombold.dk.

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.