Ny streetfodboldbane i Aarhus anlægges og indvies samme dag

Den idrætssociale NGO OMBOLD gadefodbold, som blandt andet står bag Hjemløselandsholdet, anlægger nu på fredag en ny streetfodboldbane i samarbejde med Buus Anlægsgartner og byggemarkedskæden STARK midt i Aarhus målrettet socialt udsatte og mennesker ramt af Hjemløshed, som spiller med i OMBOLDs lokale AsfaltLiga.
 

28. oktober 2021

 

Når medarbejderne fra Buus Anlægsgartner og OMBOLDs lokale spillere og frivillige hånd i hånd går i gang med at anlægge en ny streetfodboldbane til OMBOLDs lokale AsfaltLiga på fredag, arbejdes der med en hård bagkant. Senere samme dag skal den nye bane nemlig indvies med en miniturnering, som OMBOLD afholder.

”Det er sjældent, at vi inviterer til fodboldturnering uden at have en bane at spille på. Men vores gode samarbejdspartner Buus Anlægsgartner, som bygger banen for os kvit og frit, er heldigvis mere rolige omkring det hele, end jeg er – og de har forsikret os om, at de nok skal nå at få banen klar i tide, så vi kan give bolden op til den første kamp klokken 15:30. Og med hjælp fra OMBOLD lokale spillere og frivillige, så skal det nok gå,” fortæller OMBOLDs direktør Martin S. Pedersen.

Udover at Buus Anlægsgartner bygger banen uden beregning, så er alle byggematerialer til den nye bane doneret af Buus Anlægsgartner og STARK i fællesskab.

”Jeg kan på vegne af vores mere end 100 lokale spillere og frivillige ikke takke Buus Anlægsgartner og STARK nok for deres velvilje og gavmilde opbakning. De har fået det her til at ske. Og de mere end 100.000 kroner, som det ville have kostet os at indkøbe banematerialer selv og anlægge banen, kan vi nu investere målrettet i at udvikle vores tilbud til socialt udsatte og folk ramt af hjemløshed – og derved inkludere endnu flere på kanten af samfundet i OMBOLD-fællesskabet,” siger Martin S. Pedersen.

Kristian Buus, direktør for Buus Anlægsgartner, uddyber:

“Vi er gået med i det her projekt, fordi vi simpelthen ikke kunne lade være. Vi er glade for at kunne bakke op og spille med. En del af DNA’et i Buus er, at vi engagerer os meget i sager, vi brænder for. At kunne være med til at forsøde livet bare en smule for folk, der har store udfordringer som for eksempel hjemløshed er meget meningsfyldt. Vi er rundet af en stor åbenhed og rummelighed som virksomhed. Herudover er Godsbaneområdet et spændende område med stor diversitet, som vi gerne vil bidrage til at gøre endnu sjovere og endnu mere farverigt. Det er lige i områdets ånd.”

Byggematerialerne, som STARK har doneret, har tidligere været brugt i København.

”Helt i tråd med OMBOLDs formål om at gøre en forskel for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed har vi i STARK en mission om at give træ en chance mere og et nyt liv gennem vores projekt GENTRÆ. GENTRÆ går ud på at genanvende midlertidigt træ i byggeriet, for eksempel afdækningstræ og køreplader, i stedet for at brænde det efter brug. Og det er netop det, der er sket her, hvor alle pladerne og træet til OMBOLDs nye bane kommer fra et kæmpe byggeri på Kay Fiskers Plads i Ørestaden samt en stor skolerenovering på Østerbro,” fortæller Kent Fonseca, som er bæredygtigheds-STARK’tivist og GENTRÆ-ambassadør hos STARK.

Det er Aarhus Kommune, der har givet OMBOLD tilladelse til at opføre den nye bane på Godsbanens arealer. Og banens opførelse skal ses i forlængelse af, at Aarhus Kommune og OMBOLD har indgået en aftalte om at forankre OMBOLDs Asfaltliga Aarhus i 2022 og 2023. Herefter forventes ligaen at være selvkørende. Aarhus Kommune har afsat 450.000 kroner fordelt over de to år til at drive ligaen.

Læs mere om aftalen mellem Aarhus Kommune og OMBOLD og forankringen af AsfaltLigaen i Aarhus for 2022 og 2023

Både selvorganiserede hold og hold fra bosteder, herberger og samværstilbud for socialt udsatte deltager i AsfaltLiga Aarhus. Holdene repræsenterer også Aarhus i OMBOLDs regionale og nationale mesterskaber og stævner for socialt udsatte mennesker.

OM INDVIELSESTURNERINGEN | Fra klokken 15:30 fredag den 29. oktober indvies OMBOLDs nye bane i Aarhus på Godsbanen. Et lokalt politikerhold samt OMBOLDs samarbejdspartnere Buus Anlægsgartner, STARK og hummel spiller også med. Desuden deltager OMBOLDs lokale AsfaltLiga-spillere. Alle er velkomne til at komme forbi og heppe.

FOR YDERLIGERE INFORMATION | Kontakt: Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD Gadefodbold, Telefon: 61 28 11 49 eller mail: martin@ombold.dk

OM OMBOLD

OMBOLD er et fodboldfællesskab
for udsatte voksne og mennesker ramt af hjemløshed med plads
til alle uanset køn, alder og fodboldevner.